Yoga Coaching
Video/Tekst

Moon Magic Maan Training

7 Modules 0 Hoofdstukken 23 Lessen

Over deze training

Welkom bij de Moon Magic Maan Training. De komende 7 weken gaan we samen het ritme van de natuur tot ons nemen. Door het ritme van de maan te volgen en te weten welke invloed ze op ons heeft, kunnen we gebruik maken van haar krachten.


Over deze training

Training Outline

Alleen voor leden
5 Lessen

De maan in haar invloed

Elke week een nieuwe presentatie met de invloed van de maan en de oefeningen die we gedaan hebben.

Week 1 Nieuwe maan

Presentatie van de eerste week. Nieuwe maan, met daarin oefeningen voor het maken van een nieuw begin.
Alleen voor leden
3 Lessen

Ademhaling

De adem is een sleutel binnen de yoga om je lichaam echt te ervaren en ontspannen. Aan te raden is om elke dag een ademhalingsoefening te doen.

Buikademhaling

In deze les observeren we de ademhalen. Daarna sturen we de ademhaling richting een volledige yogische ademhaling. Merk je dat je het lastig vind om de ademhaling richting de buik te brengen, doe dan regelmatig de eerste oefening liggend op de rug. Dit maakt het makkelijker om de adem richting de buik te sturen.
Alleen voor leden
2 Lessen

Yoga korte series

Deze series duren maximaal 1 uur. Oplopend van eenvoudig naar moeilijker en van ontspanning tot intensief.

Maangroet

De nieuwe maan begroeten we met de maangroet. Een serie houdingen die ons openen, zodat wij toegang krijgen tot onze diepste wensen en verlangens.

Alleen voor leden
1 Les

Boeken en linkjes

Boekenlijst en linkjes
Alleen voor leden
4 Lessen

#Bonus 1 - Maan Movement

Dit zijn de yogalessen die meebewegen met de stand van de maan. Elke maanstand heeft zijn eigen invloed, door de yoga hierop aan te passen, help je jezelf in het ritme van de natuur mee te bewegen. Begin deze serie op nieuwe maan.

Vollemaan 1 (openen activeer)

In deze les open we ons hartchakra. We starten we met een ademhalingsoefening. Daarna uitleg in detail van de Zonnegroet. En we eindigen met een kriya voor Zelfliefde. 

Alleen voor leden
4 Lessen

#Bonus 2 - Mindfull Movement Yogalessen

Deze yogalessen zijn opgenomen. Helaas is de opname kwaliteit of het geluid niet altijd even goed. Excuus hiervoor. Ik heb toch besloten om het erbij te doen, omdat het wel waardevolle lessen zijn.

Mindfull Movement Yogales

Start met meditatie, daarna een rustige meditatieve yogales.

Mindfull Movement Staande houdingen

Fijne les met staande houdingen. Jammer dat het beeld wat wazig is. Ik hoop dat je hier doorheen kunt kijken. Ik heb besloten de les er toch in te laten, omdat de serie wel echt onderdeel is van een goede Yoga Basis.
Alleen voor leden
4 Lessen

#Bonus 3 - Kundalini Kriya's (Engelstalig)

Deze oefeningen uit de Kundalini Yoga worden Kriya genoemd.

Deze kriya's zijn vrij pittig. Als je in een goede conditie bent kun je het heel goed doen en zal het je zeker veel goed doen. Als je minder goed in conditie bent, is het goed om de oefeningen bijvoorbeeld minder lang te doen. Rust dan in kindhouding of savasana en pak de oefening weer op als je voelt dat het goed is. Of bij de buikspier oefeningen kun je de benen ligt buigen ipv gestrekt houden.

Kundalini Yoga Detox Kriya

Deze les is in het engels en activeerd de Apana energie. Dit zorgt ervoor dat de gifstoffen uit het lichaam worden uitgescheiden.  Het geeft je een enorme stoot energie, in het bijzonder als je hem 11 dagen achter elkaar doet.

Kundalini Yoga Nabhi Kriya

Dit is een vrij pittige Kriya die werkt op het Navelpunt, de Nabhi. Dit is de zenuwknoop 2 vingers onder de navel. Ook wel de Chi genoemd in andere vormen van martial arts.

Je zult voelen dat dit je buikspieren heel sterk maakt. Als alternatief kun je als het te pittig is de knieen buigen, daar wordt het minder zwaar van. Of je kunt 1 van deze oefeningen nemen en deze dagelijks doen.

Kundalini Yoga Kriya to purify the Self

Kundalini Kriya to purify the Self.

This kriya energizes you and helps purify the mind and body. It will make that you keep your energy together and prevent you from getting drained. Do this for 11 days in a row. If it feels good, make it 40 days. Please take long timing Savasana (resting pose in the end), maybe 7 to 15 minutes, for the body really to integrate the exercises.
Enjoy doing this Kriya,
Sat Nam,
Cathelijn

Pen
>